Skip to Content

Očistite kuhinju tekućinom za pranje posuđa

Oprali ste posuđe te ono sada stoji pored sudopera na stalku za posuđe i suši se na zraku. Vaše je čišćenje gotovo, zar ne? Nije! Postoji mnogo područja u kuhinji koja će biti potrebno ribati da biste se riješili prljavštine, ostataka hrane i masnoće koji su nastali svakodnevnim životom i pripremom vašeg nedavnog obroka. Na svu sreću, ne trebate izlaziti i kupovati posebno sredstvo za čišćenje za svako područje svoje kuhinje. Tekućina za pranje posuđa Pur odlično je sredstvo za čišćenje kuhinje.

Sredstvo za čišćenje kuhinjske radne površine: upotreba tekućine za pranje posuđa

Imate li pri ruci praznu bocu s raspršivačem? Napunite je toplom vodom i dodajte jednu kap tekućine za ručno pranje posuđa Pur. Lagano protresite kako biste pomiješali tekućinu za pranje posuđa s vodom, a zatim tu tekućinu raspršite po radnim površinama kako biste je upotrijebili kao sredstvo za njihovo čišćenje. Obrišite čistim ručnikom. Pobrinite se da redovito osvježite ovu mješavinu kako biste osigurali njezinu učinkovitost.

Ako nemate bocu s raspršivačem, možete dodati nekoliko kapi tekućine za pranje posuđa u posudu s toplom vodom. Namočite spužvu u mješavinu sve dok ne upije vodu i tekućinu za pranje posuđa i zatim je iscijedite tako da ne curi. Oribajte kuhinjske radne površine mekom stranom spužve sve dok ne uklonite prljavštinu i dok ponovno ne postanu blistave.

Ovo je rješenje učinkovito za većinu radnih površina, posebice one na kojima često ostaju tragovi. Tragovi su rezultat masnoće koja se taloži na vrhu radne ploče. Većina sredstava za čišćenje kuhinje može dezinficirati radne površine, ali jedino tekućina za pranje posuđa može lako probiti iste masnoće koje svakodnevno morate uklanjati s pribora za kuhanje i posuđa. Ovo je rješenje također idealno i za keramičke i staklene radne površine.

Čišćenje kuhinjskih ormara

Kuhinjski su ormari jednako podložni prljavštini, masnoći i ostacima hrane kao i radne površine. Bilo da je riječ o otopljenoj čokoladi koju ste zaboravili ili o masnoći koja se raspršila dok ste pržili piletinu za večeru, tekućina za ručno pranje posuđa Pur može biti odgovor za čišćenje kuhinjskih ormara.

Najprije se s pomoću papirnatog ručnika riješite što je više moguće suhih, ljigavih i zalijepljenih ostataka hrane. Zatim s pomoću otopine u boci s raspršivačem ili mješavine vode i tekućine za pranje posuđa u zdjeli koju ste upotrebljavali kao sredstvo za čišćenje kuhinjske radne površine očistite kuhinjske ormare. Oribajte mekom spužvom da biste se riješili prljavštine, a zatim brzo osušite papirnatim ručnikom da biste izbjegli da ostanu tragovi.

Kako odčepiti odvode

Snažne kemikalije u većini tekućina za čišćenje odvoda mogu nagristi vaše odvode, a zvanje vodoinstalatera da bi vam odčepio odvode posljednje je i skupo rješenje. Masnoće je jedan od čestih uzroka začepljenih odvoda, a to se može lako riješiti s pomoću tekućine za pranje posuđa i vode. Tajna je u tome da ulijete obilnu količinu tekućine za pranje posuđa Pur u začepljeni odvod sudopera. U međuvremenu napunite kuhalo za vodu vodom iz slavine i pustite da zavrije. Nakon nekoliko minuta (da dopustite tekućini za pranje posuđa da proteče odvodom i dođe do začepljenja), ulijte kipuću vodu u odvod i pustite da se pomiješa s tekućinom za pranje posuđa i ukloni masnoću s cijevi.

Kako očistiti uređaje od nehrđajućeg čelika

Tekućina za ručno pranje posuđa Pur fantastična je opcija za čišćenje kuhinjskih uređaja, posebice onih od nehrđajućeg čelika. Za čišćenje ovih uređaja:

 1. Na vlažnu, meku spužvu stavite nekoliko kapi tekućine za ručno pranje posuđa Pur.
 2. Pronađite mrlju na nehrđajućem čeliku. Ako je ne možete vidjeti, pokušajte je opipati prstima.
 3. Zatim počnite čistiti uređaj, počevši od vrha i pomičući se u smjeru mrlje.
 4. Potpuno isperite ostatak tekućine za pranje posuđa.
 5. Brzo osušite čistim ručnikom da biste spriječili nastanak mrlja od vode i ostalih mrlja.

Upotreba tekućine za pranje posuđa kao sredstva za čišćenje sudopera

Imali ste hrpu prljavog posuđa u sudoperu i voda koju ste ispustili više nije bila kristalno čista. Iako to možda tako ne izgleda, vašem je sudoperu potrebno čišćenje.

Započnite s ispiranjem. S pomoću tople vode uklonite ostatke hrane s rubova sudopera i bacite ih u mrežicu za sudoper ili u smeće. Zatim primijenite tekućinu za ručno pranje posuđa Pur. Okružite odvod tekućinom za pranje posuđa; time biste trebali dobiti taman dovoljnu količinu sapunice za pranje. Upotrijebite čistu, meku spužvu da biste oribali dno i strane sudopera kružnim pokretima, a zatim isperite. Počnite ispirati od bočnih strana, ako je moguće s pomoću slavine koja se može spustiti ili dodatka crijeva. Ako nemate takav dodatak, upotrijebite šalicu punu vode. 

Želite čistu kuhinju? Očistite kuhinju tekućinom za pranje posuđa; učinkovita je za radne površine, odvode, ormare, sudopere i za sve vaše uređaje.

Povezani članci

 • Kako funkcionira tekućina za pranje posuđa?

  Saznajte kako funkcionira tekućina za pranje posuđa!

 • Koliko tekućine za pranje posuđa trebam upotrijebiti?

  Saznajte koja je savršena doza tekućine za pranje posuđa!

 • Savjeti za pranje

  Provjerite i isprobajte naše savjete!

 • Kako prati posuđe

  Provjerite naše upute za učinkovito pranje posuđa korak po korak.

 • Pranje posuđa tijekom kampiranja

  Imate li problema s održavanjem posuđa čistim tijekom kampiranja? Isprobajte ove jednostavne upute!

 • Možete li upotrebljavati tekućinu za pranje posuđa da biste oprali automobil?

  Saznajte korisne savjete kako možete oprati svoj automobil tako da blista!

 • Kako se riješiti bakterija i bacila u kuhinji

  Želite li izbjeći bakterije i bacile u svojoj kuhinji? Provjerite naše savjete!

 • Je li naša tekućina za pranje posuđa prikladna za osjetljivu kožu?

  Imate li osjetljivu kožu, što vam otežava pranje posuđa? Pročitajte više o prednostima naših tekućina za pranje posuđa za osjetljivu kožu!

 • Tekućina za pranje posuđa i zdravstvena skrb

  Slijedite naše sigurnosne upute ako dođe do neželjenog kontakta s tekućinom za pranje posuđa.

 • Je li Pur biorazgradiva tekućina za pranje posuđa?

  Želite li se pobrinuti za svoj ekološki otisak? Isprobajte našu biorazgradivu tekućinu za pranje posuđa!