Skip to Content

Koliko tekućine za pranje posuđa trebam upotrijebiti?

Dugotrajnost sredstva Pur omogućuje vam pranje velike količine posuđa s pomoću samo male količine tekućine za pranje posuđa. Upotreba ispravne količine tekućine za pranje posuđa spriječit će njezinu preveliku potrošnju i uštedjeti vam novac. Također će vam biti lakše isprati posuđe. Ako upotrebljavate previše tekućine za pranje posuđa, možda ćete svoje tanjure, šalice i pribor za jelo morati dugo ispirati vodom da biste uklonili svu sapunicu. Time trošite vodu i vrijeme, a ako se vaše posuđe dobro ne ispere, postoji opasnost da će imati okus tekućine za pranje posuđa. To može utjecati na okus vaše hrane i pića jer će možda imati sapunasti okus.

Ispravna doza tekućine za pranje posuđa ovisi o proizvodu koji upotrebljavate. Također ovisi o tome za što upotrebljavate tekućinu za pranje posuđa. Postoji mnogo različitih upotreba tekućine za pranje posuđa. Primjerice, možete je upotrebljavati za čišćenje automobila, ribanje prljavštine s kućanskih uređaja ili za čišćenje poda.

Međutim, ako ručno perete posuđe, u nastavku slijedi nekoliko savjeta o ispravnoj dozi kada perete sredstvom Pur.

Pur secrets of the world I pur secrets of care: ispravne doze

Za nekoncentrirane tekućine za ručno pranje posuđa pur uobičajena je doza 5 ml (ili 1,5 male žlice) na 5 litara vode. 

Ako trebate očistiti tvrdoglave, zalijepljene ostatke hrane I mrlje, morat ćete upotrijebiti više tekućine za pranje posuđa I pustiti da se posuđe namače nekoliko minuta. Oko 5 ml na 1 litru vode trebalo bi biti dovoljno za pranje vašeg posuđa.

Pur secrets of chef: ispravne doze

Važno je znati ispravnu količinu deterdženta za posuđe I kada perete sredstvom pur power gel. U uobičajenim bi vam okolnostima oko 3 ml (ili 1 mala žlica) tekućine za pranje posuđa na svakih 5 litara vode bilo dovoljno da uklonite prljavštinu I nečistoće sa svog posuđa. Međutim, ako perete lonce, tave ili drugo posuđe s tvrdokornijim mrljama, bit će vam potrebna dodatna snaga. Upotrijebite oko 5 ml (1,5 malu žlicu) tekućine za pranje posuđa na svaku 1 litru vode I pustite da se posuđe namočI nekoliko minuta da bi se proces čIšćenja olakšao.

Trebaju li se vidjeti mjehurićI?

Mnogo ljudi pogrešno smatra da je sapunica isto što I tekućina za pranje posuđa I da, kada nestane sapunice, moraju dodati još tekućine za pranje posuđa. No zapravo, tekućina za pranje posuđa prisutna je dugo nakon što nestane fizičkih dokaza (tih divnih mjehurića). U većini slučajeva možete nastaviti prati posuđe I dobro ih očistiti iako mjehurićI više nisu prisutni.

Znate li koliko tekućine za pranje posuđa morate upotrijebiti? Izbjegnite upotrebu prevelike količine tako da se pridržavate doza koje su preporučene za vašu odabranu tekućinu za ručno pranje posuđa pur.

Povezani članci

 • Kako funkcionira tekućina za pranje posuđa?

  Saznajte kako funkcionira tekućina za pranje posuđa!

 • Savjeti za pranje

  Provjerite i isprobajte naše savjete!

 • Kako prati posuđe

  Provjerite naše upute za učinkovito pranje posuđa korak po korak.

 • Pranje posuđa tijekom kampiranja

  Imate li problema s održavanjem posuđa čistim tijekom kampiranja? Isprobajte ove jednostavne upute!

 • Možete li upotrebljavati tekućinu za pranje posuđa da biste oprali automobil?

  Saznajte korisne savjete kako možete oprati svoj automobil tako da blista!

 • Očistite kuhinju tekućinom za pranje posuđa

  Zanima li vas još načina na koje možete upotrijebiti tekućinu za pranje posuđa? Pronađite više ideja za upotrebu u kuhinji

 • Kako se riješiti bakterija i bacila u kuhinji

  Želite li izbjeći bakterije i bacile u svojoj kuhinji? Provjerite naše savjete!

 • Je li naša tekućina za pranje posuđa prikladna za osjetljivu kožu?

  Imate li osjetljivu kožu, što vam otežava pranje posuđa? Pročitajte više o prednostima naših tekućina za pranje posuđa za osjetljivu kožu!

 • Tekućina za pranje posuđa i zdravstvena skrb

  Slijedite naše sigurnosne upute ako dođe do neželjenog kontakta s tekućinom za pranje posuđa.

 • Je li Pur biorazgradiva tekućina za pranje posuđa?

  Želite li se pobrinuti za svoj ekološki otisak? Isprobajte našu biorazgradivu tekućinu za pranje posuđa!