Koliko tekućine za pranje posuđa trebam upotrijebiti?

Dugotrajnost sredstva Pur omogućuje vam pranje velike količine posuđa s pomoću samo male količine tekućine za pranje posuđa. Upotreba ispravne količine tekućine za pranje posuđa spriječit će njezinu preveliku potrošnju i uštedjeti vam novac. Također će vam biti lakše isprati posuđe. Ako upotrebljavate previše tekućine za pranje posuđa, možda ćete svoje tanjure, šalice i pribor za jelo morati dugo ispirati vodom da biste uklonili svu sapunicu. Time trošite vodu i vrijeme, a ako se vaše posuđe dobro ne ispere, postoji opasnost da će imati okus tekućine za pranje posuđa. To može utjecati na okus vaše hrane i pića jer će možda imati sapunasti okus.

Ispravna doza tekućine za pranje posuđa ovisi o proizvodu koji upotrebljavate. Također ovisi o tome za što upotrebljavate tekućinu za pranje posuđa. Postoji mnogo različitih upotreba tekućine za pranje posuđa. Primjerice, možete je upotrebljavati za čišćenje automobila, ribanje prljavštine s kućanskih uređaja ili za čišćenje poda.

Međutim, ako ručno perete posuđe, u nastavku slijedi nekoliko savjeta o ispravnoj dozi kada perete sredstvom Pur.

Pur secrets of the world I pur secrets of care: ispravne doze

Za nekoncentrirane tekućine za ručno pranje posuđa pur uobičajena je doza 5 ml (ili 1,5 male žlice) na 5 litara vode. 

Ako trebate očistiti tvrdoglave, zalijepljene ostatke hrane I mrlje, morat ćete upotrijebiti više tekućine za pranje posuđa I pustiti da se posuđe namače nekoliko minuta. Oko 5 ml na 1 litru vode trebalo bi biti dovoljno za pranje vašeg posuđa.

Pur secrets of chef: ispravne doze

Važno je znati ispravnu količinu deterdženta za posuđe I kada perete sredstvom pur power gel. U uobičajenim bi vam okolnostima oko 3 ml (ili 1 mala žlica) tekućine za pranje posuđa na svakih 5 litara vode bilo dovoljno da uklonite prljavštinu I nečistoće sa svog posuđa. Međutim, ako perete lonce, tave ili drugo posuđe s tvrdokornijim mrljama, bit će vam potrebna dodatna snaga. Upotrijebite oko 5 ml (1,5 malu žlicu) tekućine za pranje posuđa na svaku 1 litru vode I pustite da se posuđe namočI nekoliko minuta da bi se proces čIšćenja olakšao.

Trebaju li se vidjeti mjehurićI?

Mnogo ljudi pogrešno smatra da je sapunica isto što I tekućina za pranje posuđa I da, kada nestane sapunice, moraju dodati još tekućine za pranje posuđa. No zapravo, tekućina za pranje posuđa prisutna je dugo nakon što nestane fizičkih dokaza (tih divnih mjehurića). U većini slučajeva možete nastaviti prati posuđe I dobro ih očistiti iako mjehurićI više nisu prisutni.

Znate li koliko tekućine za pranje posuđa morate upotrijebiti? Izbjegnite upotrebu prevelike količine tako da se pridržavate doza koje su preporučene za vašu odabranu tekućinu za ručno pranje posuđa pur.

Povezani članci