Je li Pur biorazgradiva tekućina za pranje posuđa?

Kratki odgovor na pitanje bio bi da, Pur je biorazgradiva tekućina za pranje posuđa jer su sve površinski aktivne tvari u tekućini za pranje posuđa biorazgradive (OECD-ov test 301). Ali što točno znači biorazgradivost? To znači da se tekućina za pranje posuđa može razgraditi u okolišu na način koji nije štetan za okoliš. U tlu neće ostati toksini, kemikalije ili druge štetne tvari koje bi mogle biti štetne za biljke, životinje ili čak ljude.

Biorazgradive tvari poput tekućine za pranje posuđa Pur Pro Nature također se i brže razgrađuju, za razliku od nekih drugih tekućina čija razgradnja traje godinama. Tako možete imati mirnu savjest kada perete posuđe na kampiranju.

Ima li pur enzime?

Enzimi se mogu pronaći na popisu sastojaka proizvoda Pur i svi su prirodni i biorazgradivi. Ti sastojci pomažu u razgradnji čestica hrane i mrlja kojih se teško riješiti, poput:

  • Jaja
  • Džema
  • Rezanaca, riže, krumpira
  • Sladoleda
  • Pudinga

Tekućine za pranje posuđa koje sadrže enzime mogu oprati vaše posuđe lakše i uz manje ribanja, a to čine na niskim temperaturama i na način koji nije štetan za okoliš.

Druga je važna razlika da tekućine za pranje posuđa Pur ne sadrže jake sastojke poput fosfata. Fosfati se ne razgrađuju poput enzima te često ulaze u vodene putove i u tlo te su štetni za mnoge žive organizme poput algi, riba i biljaka.

Povezani članci