Sastojci
Posluživanje: 12
- 120 g gorke čokolade
- 120 g maslaca
- 5 jaja (odijeljeno)
- 60 ml mlijeka
- 350 g šećera (odijeljeno)
- 100 g višenamjenskog brašna
- 1/4 male žličice soli
- 500 g kremastog sira
- 125 g kiselog vrhnja
- 1 mala žličica ekstrakta vanilije
- ekstrakt vanilije
- brašno za posipanje
svježe maline za posluživanje
100 ml tučenog vrhnja (neobavezno)
1 velika žlica šećera u pravu (neobavezno)
Pribor: pećnica, mala tava za pirjanje, samostojeći mikser ili ručni mikser s miješalicama, kalup za tortu, lopatica, velika zdjela, miješalica, nož
Zagrijte pećnicu na 180 °C / 350 °F. U maloj tavi za pirjanje rastopite maslac i čokoladu na srednje niskoj temperaturi. Odložite sa strane. U samostojećem mikseru izmiješajte jaja, mlijeko i dio šećera. Dodajte rastopljenu mješavinu maslaca i čokolade i miješajte dok ne dobijete uravnoteženu smjesu. Dodajte brašno i sol i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
Namastite kalup za tortu maslacem i posipajte brašnom ako je potrebno. Dodajte tijesto za brownie i izravnajte površinu. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C / 350 °F oko 25 minuta.
U međuvremenu dodajte kremasti sir, preostali šećer, preostala jaja, kiselo vrhnje i ekstrakt vanilije u veliku zdjelu. Mutite dok ne postane glatko.
Uklonite kalup za tortu iz pećnice i smanjite temperaturu na 160 °C / 320 °F. Napunite kalup mješavinom kremastog sira i izravnajte površinu. Vratite u pećnicu i pecite oko 50 – 55 minuta dok se punjenje ne slegne.
Izvadite tortu iz pećnice. Ostavite da se malo ohladi prije nego što prođete malim, oštrim nožem uz unutrašnji rub kalupa. Otvorite kalup i uklonite njegovu bočnu stranu. Nakon što se torta ohladila, premjestite je u frižider i ostavite da se hladi najmanje 4 sata ili, idealno, preko noći.
Istucite vrhnje i šećer u prahu dok ne dobijete šlag. Rasporedite tanki sloj tučenog vrhnja preko torte i poslužite ukrašeno svježim malinama.
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.