Somat Logo

Sendvič shawarma s pilećim mesom i preljevom od manga

Sastojci
Porcije: 8

  • 1 kg pilećih prsa
  • 1 beskvasni (plosnati) kruh
  • 1 č. žl. češnjaka u prahu
  • 2 češnja
  • 1 č. žl. mljevene kurkume
  • 1 č. žl. mljevenog korijandra
  • 1 č. žl. mljevenog kumina
  • 1⁄2 č. žl. mljevenog kardamoma
  • 1⁄2 č. žl. ljute cayenne papričice
  • 2 č. žl. dimljene paprike u prahu
  • 2 č. žl. soli
  • 3 č. žl. biljnog ulja
  • 1 mango
  • 1 č. žl. tahinija
  • 2 č. žl. limunova soka
  • 4 č. žl. jogurta
  • 1 glava ledene (iceberg) salate
  • 1 krastavac
  • 3 rajčice
  • 1 crveni luk
  • 100 g crnih maslina iz staklenke
  • ukiseljene čili paprike (po želji)

Pribor:
zdjela, vrećica za zamrzavanje koju se može zatvoriti, daska za rezanje, nož, lopatica (špatula), lim za pečenje, pećnica, električna sjeckalica, rebrasta tava za prženje

Pileća prsa narežite na trake. U zdjelu stavite češnjak u prahu, češnjeve, mljevenu kurkumu, mljeveni kumin, mljeveni kardamom, ljutu cayenne papričicu, dimljenu papriku u prahu i sol. Dobro promiješajte. Dodajte pileća prsa i ulje u mješavinu začina i prevrćite ih sve dok u potpunosti ne prekrijete piletinu. Za najbolji rezultat stavite u vrećicu za zamrzavanje koja se može ponovno zatvoriti i pustite da se u hladnjaku mariniraju najmanje 3 h ili preko noći.

Zagrijte pećnicu na 220 °C / 430 °F. Prebacite mariniranu piletinu u lim za pečenje i pecite je približno 15 minuta. Nakon što se ispeče, izvadite piletinu iz pećnice i pustite da kratko odstoji.

U međuvremenu ogulite mango i grubo ga narežite. Prebacite u električnu sjeckalicu, dodajte tahini i limunov sok te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodavajte jogurt i postepeno miksajte sve dok se potpuno ne sjedine. Stavite na stranu.

Narežite beskvasni kruh na trokutaste kriške i tostirajte ga na rebrastoj tavi za prženje na srednje visokoj temperaturi.

Za salatu, tanko narežite krastavac, rajčice, crveni luk, ledenu salatu i ukiseljene čili papričice, ako ih upotrebljavate. Prepolovite masline. Da biste složili sendviče, nanesite umak od manga i jogurta na blago tostirani beskvasni kruh, napunite ih željenim sastojcima salate i trakicama od piletine. Dobar tek!

Plaši li vas nered? Nema potrebe!

Nakon što dođe kraj vašem trenutku za #enjoytogether, ne morate brinuti o prljavom posuđu.
Somat uklanja čak i najtvrdokorniju nečistoću poput masti i zagorjelih dijelova, tako da se vaše posuđe ponovno može jednostavno i savršeno oprati.