Somat Logo

Klasični crème brûlée

Sastojci
Porcije: 6

  • 1 štapić vanilije
  • 100 ml punomasnog mlijeka
  • 400 ml vrhnja za šlag s visokim udjelom m.m.
  • 5 žumanjaka
  • 110 g šećera

Pribor:
2 pećnice, daska za rezanje, nož, 2 lonca, zdjela, mutilica, 6 keramičkih posudica, lim za pečenje (dubok), plamenik za flambiranje

Zagrijte pećnicu na 120 °C / 250 °F. Rascijepite i nastružite štapić vanilije. Dodajte mlijeko, vrhnje za šlag, sjemenke vanilije i ostrugane mahune vanilije u lonac i kuhajte dok ne zavrije. Izvadite mahune vanilije iz lonca.

Dodajte žumanjke i malo šećera u zdjelu i tucite dok se ne zapjeni. Ulijte mješavinu toplog mlijeka i vrhnja uz neprestano korištenje mutilice.

Postavite zdjelu iznad lonca zakuhale vode i zagrijavajte neprestano muteći približno 10 minuta ili dok se mješavina ne zgusne. Napunite keramičke posudice mješavinom.

Stavite keramičke posudice na duboki lim za pečenje i ulijte približno 2,5 cm vode oko keramičkih posudica. Pecite na 120 °C / 250 °F otprilike 35 minuta. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohlade.

Posipajte preostali šećer po vrhu te se za karameliziranje poslužite plamenikom za flambiranje. Dobar tek!

Plaši li vas nered? Nema potrebe!

Nakon što dođe kraj vašem trenutku za #enjoytogether, ne morate brinuti o prljavom posuđu.
Somat uklanja čak i najtvrdokorniju nečistoću poput masti i zagorjelih dijelova, tako da se vaše posuđe ponovno može jednostavno i savršeno oprati.