Sastojci
Posluživanje: 2
- 250 g špageti od pira
- 2 avokada
- 1 češanj češnjaka
- 10 cherry rajčica
- 40 g rikole
- ½ glavice luka
- 4 velike žlice maslinovog ulja
- 200 ml soka od naranče
- 1 mala žlica sirupa agave
- ½ limete (sok)
- 200 ml temeljac od povrća ili voda od kuhanja tjestenine
- 2 velike žlice svježeg origana za dekoraciju
- sol
- papar
Pribor: veliki lonac s poklopcem, sjeckalica ili blender, daska za rezanje, nož, velika tava
Zavrijte vodu u velikom loncu s poklopcem na srednje visokoj temperaturi. Zasolite vodu i dodajte špagete od pira. Smanjite temperaturu na srednju i kuhajte oko 8 – 10 minuta, do al dente.
U međuvremenu napravite umak i pripremite dodatke. Ogulite avokado i uklonite košticu. Narežite meso avokada na male komade. Rajčice narežite na četiri dijela i grubo narežite rikolu. Rajčice i rikolu postavite sa strane za serviranje. Ogulite češanj češnjaka i narežite luk. Prebacite avokado u sjeckalicu ili miješalicu.
Dodajte češnjak, narezani luk, maslinovo ulje, sok od naranče, sirup agave i sok od limete u sjeckalicu. Začinite solju i paprom. Miješajte na visokoj brzini oko 30 sekundi, dok masa ne postane glatka i kremasta. Dodajte temeljac od povrća ili vodu od kuhanja tjestenine i miješajte na visokoj brzini dodatnih 10 sekundi.
Kada je tjestenina gotova, iscijedite je i premjestite na veliku tavu. Dodajte umak od avokada i miješajte sve dok tjestenina ne bude dobro prekrivena. Zagrijte tjesteninu na niskoj temperaturi oko 2 minute. Začinite solju i paprom i raspodijelite na tanjure.
Prije serviranja, stavite i četvrtine rajčica na vrh.
Posipajte svježim origanom i dodajte rikolu. Poslužite odmah. Uživajte!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.