Sastojci:
- 3 žlice mlijeka
- 2 žlice maslaca
- prema potrebi karamela za spajanje
- 7 do 10 štapića
- cca 40 marshmallow bombona
- 1 šalica od 250 ml nasjeckanih pistacija, kokosa, komadića karamela
- 110 g tamne ili mliječne čokolade
- 2 žličice ulja
- narančasti okrugli bombončići za nos
U posudi na laganoj vatri miješati maslac, karamele i mlijeko dok se sve ne otopi i dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Presijecite dio marshmallowa na pola i svaku od polovicu stavite na jedan cijeli marshmallow. Malo ih pritisnite da se zalijepe jedan za drugog ili na svakog stavite malo karamel smjese i zalijepite ih.
Jedan štapić podijelite na 4 dijela i utisnite ih u donji marshmallow tako da stoje prema gore. Trećinu svakog snjegovića utopite u karamel kremu, ostavite da se višak ocijedi i stavite na papir za pečenje. U manjoj posudi promiješajte pistacije, kokos i komadiće karamele. U drugoj posudi na laganoj vatri otopite čokoladu sa uljem. Nakon što se karamel na snjegovićima stvrdnuo, utopite kraj svakog snjegovića u čokoladu, ocijedite i uvaljajte ih u smjesu od pistacija, kokosa i komadića karamele. Stavite ih na papir za pečenje dok se čokolada ne stvrdne, cca pola sata. Sa štapićem i rastopljenom čokoladom nacrtajte oči i gumbiće, a za nosić koristite bombončić.
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.