Klasični crème brûlée

Sastojci
Porcije: 6

  • 1 štapić vanilije
  • 100 ml punomasnog mlijeka
  • 400 ml vrhnja za šlag s visokim udjelom m.m.
  • 5 žumanjaka
  • 110 g šećera

Pribor: 2 pećnice, daska za rezanje, nož, 2 lonca, zdjela, mutilica, 6 keramičkih posudica, lim za pečenje (dubok), plamenik za flambiranje

Zagrijte pećnicu na 120 °C / 250 °F. Rascijepite i nastružite štapić vanilije. Dodajte mlijeko, vrhnje za šlag, sjemenke vanilije i ostrugane mahune vanilije u lonac i kuhajte dok ne zavrije. Izvadite mahune vanilije iz lonca.

Dodajte žumanjke i malo šećera u zdjelu i tucite dok se ne zapjeni. Ulijte mješavinu toplog mlijeka i vrhnja uz neprestano korištenje mutilice.

Postavite zdjelu iznad lonca zakuhale vode i zagrijavajte neprestano muteći približno 10 minuta ili dok se mješavina ne zgusne. Napunite keramičke posudice mješavinom.

Stavite keramičke posudice na duboki lim za pečenje i ulijte približno 2,5 cm vode oko keramičkih posudica. Pecite na 120 °C / 250 °F otprilike 35 minuta. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohlade.

Posipajte preostali šećer po vrhu te se za karameliziranje poslužite plamenikom za flambiranje. Dobar tek!

Strah vas je nereda? Nemojte se bojati!

Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.

Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.

Otkrijte više