Sastojci
Porcije: 4
- 500 g tjestenine tagliatelle
- 300 g oguljenih kestena
- 400 g gljiva
- 2 glavice luka
- 4 glavice mladog luka
- 2 češnja češnjaka
- 8 žlica maslinovog ulja
- 500 ml vrhnja
- 1 iscijeđeni limun
- 50 g parmezana
- sol
- papar
- mladi luk za ukrašavanje
Pribor: daska za rezanje, nož, veliki lonac, tava za prženje, fini ribež, cjedilo za agrume, sito
Sitno narežite mladi luk. Nasjeckajte luk te usitnite češnjak. Odvojite stručak od gljiva te ih razrežite na četiri dijela. Nasjeckajte oguljene kestene.
U veliki lonac sa slanom vodom dodajte tjesteninu i ostavite je da se skuha al dente u skladu s uputama na ambalaži.
U tavi za prženje zagrijte maslinovo ulje na vatri srednjeg do jakog intenziteta. Dodajte luk i češnjak te pirjajte dok ne postanu prozirni. Potom dodajte gljive i pirjajte ih otprilike 5 min. Posolite prema ukusu. Dodajte nasjeckane kestene i ostavite da se kuha otprilike 3 min.
Dodajte vrhnje i ostavite da se kuha otprilike 4 min. Iscijedite limun. Parmezan fino naribajte. Začinite solju, paprom i iscijeđenim limunom prema ukusu. Dodajte parmezan i pomiješajte kako bi se sve proželo.
Ocijedite tjesteninu, ubacite je u tavu za prženje te pomiješajte kako bi se sve proželo. Tjesteninu poslužite i ukrasite mladim lukom. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.