Somat Logo

Tacosi Tinga de pollo

Sastojci
Porcije: 4

  • 400 g pilećih prsa (bez kosti i kože)
  • 2 luka (raspodijeljeno tijekom pripreme)
  • 2 češnja češnjaka (raspodijeljeno tijekom pripreme)
  • 530 g rajčice
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • 4 papričice chipotle u marinadi
  • 1 č. žl. soli
  • 3 č. žl. biljnog ulja
  • 2 č. žl. šećera
  • tortilje od brašna za posluživanje 
  • ledena salata za posluživanje 
  • avokado za posluživanje
  • kiselo vrhnje za posluživanje 
  • sol

Pribor:
hvataljke, lonac, zdjela, daska za rezanje, nož, mikser, tava za prženje, kuhača

Napunite srednje veliki lonac vodom i kuhajte na visokoj temperaturi dok voda ne zavrije. Ogulite luk i češnjak, dodajući malo češnjaka i malo luka u lonac s kipućom vodom, zajedno s onoliko soli koliko stane u šaku. Dodajte pileća prsa i kuhajte ih na srednjoj temperaturi dok ne budu gotova, otprilike 20 minuta. Kada piletina bude u potpunosti kuhana, stavite je u zdjelu i pustite da se ohladi. Piletinu rastrgajte pomoću dvije vilice i stavite je na stranu.

U međuvremenu tanko narežite ostatak luka i četvrtinu rajčice. Miksajte rajčice, preostali češnjak, pileći temeljac, čili papričice chipotle u marinadi i sol u mikseru sve dok smjesa ne postane glatka.

Zagrijte biljno ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i pržite približno 4 – 5 minuta ili dok ne omekša i počne dobivati smeđu boju. Posipajte šećer i nakratko ga karamelizirajte, približno 1 minutu. Dodajte trganu piletinu i umak od rajčice i pecite na srednjoj temperaturi otprilike 20 minuta ili dok se umak malo ne zgusne. Začinite solju po ukusu i poslužite s toplim tortiljama, trganom ledenom salatom, ploškama avokada ili grudom kiselog vrhnja. Dobar tek!

Plaši li vas nered? Nema potrebe!

Nakon što dođe kraj vašem trenutku za #enjoytogether, ne morate brinuti o prljavom posuđu.
Somat uklanja čak i najtvrdokorniju nečistoću poput masti i zagorjelih dijelova, tako da se vaše posuđe ponovno može jednostavno i savršeno oprati.