Somat Logo

Tjestenina s kremastim umakom od avokada i limete

Sastojci
Posluživanje: 2

  • 250 g špageti od pira
  • 2 avokada
  • 1 češanj češnjaka
  • 10 cherry rajčica
  • 40 g rikole
  • ½ glavice luka
  • 4 velike žlice maslinovog ulja
  • 200 ml soka od naranče
  • 1 mala žlica sirupa agave
  • ½ limete (sok)
  • 200 ml temeljac od povrća ili voda od kuhanja tjestenine
  • 2 velike žlice svježeg origana za dekoraciju
  • sol
  • papar
Pribor: veliki lonac s poklopcem, sjeckalica ili blender, daska za rezanje, nož, velika tava

Zavrijte vodu u velikom loncu s poklopcem na srednje visokoj temperaturi. Zasolite vodu i dodajte špagete od pira. Smanjite temperaturu na srednju i kuhajte oko 8 – 10 minuta, do al dente.

U međuvremenu napravite umak i pripremite dodatke. Ogulite avokado i uklonite košticu. Narežite meso avokada na male komade. Rajčice narežite na četiri dijela i grubo narežite rikolu. Rajčice i rikolu postavite sa strane za serviranje. Ogulite češanj češnjaka i narežite luk. Prebacite avokado u sjeckalicu ili miješalicu.

Dodajte češnjak, narezani luk, maslinovo ulje, sok od naranče, sirup agave i sok od limete u sjeckalicu. Začinite solju i paprom. Miješajte na visokoj brzini oko 30 sekundi, dok masa ne postane glatka i kremasta. Dodajte temeljac od povrća ili vodu od kuhanja tjestenine i miješajte na visokoj brzini dodatnih 10 sekundi.

Kada je tjestenina gotova, iscijedite je i premjestite na veliku tavu. Dodajte umak od avokada i miješajte sve dok tjestenina ne bude dobro prekrivena. Zagrijte tjesteninu na niskoj temperaturi oko 2 minute. Začinite solju i paprom i raspodijelite na tanjure.

Prije serviranja, stavite i četvrtine rajčica na vrh.

Posipajte svježim origanom i dodajte rikolu. Poslužite odmah. Uživajte!

Strah vas je nereda? Nemojte se bojati!

Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.