Somat Logo

Tjestenina fettuccine u umaku Alfredo

Sastojci
Porcije: 4

  • 500 g svježe tjestenine fettuccine 
  • 2 češnja češnjaka 
  • 4 žlice peršina 
  • 80 g maslaca 
  • 400 ml vrhnja 
  • 150 g parmezana 
  • Parmezan za posluživanje 
  • sol 
  • papar

Pribor: daska za rezanje, nož, mali lonac za pirjanje, veliki lonac za pirjanje, sito

Ogulite i nasjeckajte češnjak. Sitno nasjeckajte peršin.

U loncu za pirjanje otopite malo maslaca na vatri niskog do srednjeg intenziteta. Dodajte češnjak i pirjajte otprilike 1 min. U lonac za pirjanje dodajte vrhnje te posolite i popaprite. Kuhajte na laganoj vatri otprilike 3 min ili dok se malo ne zgusne. Povremeno promiješajte. Dodajte parmezan i uklonite lonac za pirjanje s vatre.

Zakuhajte vodu. Dodajte sol i tjesteninu fettuccine i ostavite da se skuha al dente. Ocijedite kuhanu tjesteninu fettuccine i dodajte umak od vrhnja. Protresite lonac kako bi se sve proželo. Vratite lonac za pirjanje na vatru i dodajte nasjeckani peršin i maslac te ponovno protresite lonac kako bi se sve proželo.

Posolite i popaprite prema ukusu. Dodajte još parmezana te poslužite. Dobar tek!

Strah vas je nereda? Nemojte se bojati!

Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.

Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.