Somat Logo

Kebab s junetinom na štapićima od cimeta sa zelenim tahinijem

Sastojci
Porcije: 8

  • 1 kg mljevene junetine
  • 16 štapića od cimeta
  • 200 g tahinija
  • 20 g korijandra
  • 40 g peršina (za više koraka)
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka (za više koraka)
  • 1 limun
  • 1 čajna žličica soli (za više koraka)
  • 200 ml hladne vode
  • 1 čajna žličica kumina
  • ½ čajne žličice sode bikarbone
  • 50 g pinjola
  • biljno ulje za prženje (za više koraka)

Pribor: zdjela, cjedilo za agrume, pjenjača, daska za rezanje, nož, velika zdjela, grill tava

Sitno nasjeckajte korijandar i peršin. Ogulite i nasjeckajte luk. Ogulite i smrvite češnjak. Iscijedite limun. U zdjelu dodajte tahini, iscijeđeni limunov sok, trećinu smrvljenog češnjaka, pola nasjeckanog peršina te nasjeckani korijandar. Posolite i popaprite. Miješajte s pomoću pjenjače te postupno ulijevajte vodu sve dok umak za kebab ne dobije gustu teksturu. Odložite sa strane do posluživanja.

U veliku zdjelu dodajte mljeveno meso, nasjeckani luk, preostali češnjak, kumin, sodu bikarbonu, pinjole, preostali peršin i sol te zamijesite.

Smjesu s mljevenim mesom oblikujte u debele kebab rolice, umetnite štapiće od cimeta u kebab rolice i lagano pritisnite da se pričvrste. Premažite s malo ulja i stavite na tanjur.

Zagrijte malo biljnog ulja u grill tavi na vatri srednjeg do jakog intenziteta te popržite kebab rolice otprilike 10 – 12 min. Poslužite uz zeleni tahini. Dobar tek!

Strah vas je nereda? Nemojte se bojati!

Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.

Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.