Somat Logo

Torta od limuna i pistacija

Sastojci:

  • 200 g maslaca sobne temperature
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 100 g neslanih pistacija (+ žlica za ukrašavanje)
  • 50 g bademova brašna
  • 250 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 2,5 žličice praška za pecivo
  • 150 g jogurta
  • 5 jaja

Za kremu:

  • sok 3 limuna
  • 3 jaja
  • 350 g ricotte
  • ribana korica limuna
  • 75 g šećera u prahu
  • 80 g maslaca

PRIPREMA:

1. Pećnicu zagrijte na 180 °C

2. U posudici na laganoj vatri rastopite maslac. Dodajte ulje i ohladite.

3. Sameljite pistacije. Mi smo ih stavili u multipraktik da dobijemu finu teksturu, ali mogu biti i grublje mljevene.

4. U zdjelu stavite pistaciju, bademovo brašno, obično brašno, malo soli, prašak za pecivo i pomiješajte.

5. Na sredini napravite udubinu, dodajte masnoću, jogurt, jaja te dobro promiješajte.

6. Smjesu podijelite na dva dijela i svaki dio pecite 25 minuta, odnosno dok ne porumene.

7. Još dok je toplo, biskvit malo pospite limunovim sokom.

8. U međuvremenu pomiješajte limunov sok, šećer u prahu, maslac i ricottu. Termički obradite na vatri da se krema stisne te ju stavite da se potpuno ohladi.

9. Ohlađenom kremom premažite biskvite te dekorirajte naribanom koricom limuna i malo grublje mljevenim pistacijama.

10. Stavite u frižider minimalno 2 sata da se sastojci prožmu.

Nakon toga budite slobodni počastiti se ovom delicijom bez grižnje savjesti!

Strah vas je nereda? Nemojte se bojati!

Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.

Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.