Somat Logo

Punjene paprike Tex-Mex

Sastojci
Porcije: 4

  • 4 paprike
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • ½ čilija
  • 100 g riže
  • 1⁄2 č. žl. mljevenog kumina
  • 1⁄2 č. žl. mljevenog korijandra
  • 300 ml povrtnog temeljca
  • 150 ml pasirane rajčice
  • 100 g crnog graha iz konzerve

  • 100 g bijelog graha iz konzerve
  • 100 g slatkog kukuruza iz konzerve
  • 1⁄2 č. žl. šećera
  • 150 g sira cheddar (ribanog)
  • 15 g korijandra
  • 150 g laganog vrhnja za kuhanje
  • 1⁄2 limete
  • sol papar
  • maslinovo ulje (za prženje)

Pribor:
2 daske za rezanje, 2 noža, tava za prženje, pećnica, posuda za pečenje, 2 zdjele

Fino nasjeckajte luk, češnjak i čili. Prepolovite paprike i očistite ih od sjemenki.

Zagrijte maslinovo ulje u tavi za prženje i pržite luk, češnjak i čili otprilike 2 minute. Dodajte rižu i pržite otprilike 1 minutu. Dodajte kumin i korijandar, temeljac od povrća i pasiranu rajčicu. Začinite solju i paprom, pokrijte poklopcem i pustite da lagano vrije otprilike 20 minuta.

Zagrijte pećnicu na 200 °C / 390 °F. Prebacite prepolovljene paprike u posudu za pečenje. Prebacite mješavinu riže u zdjelu i dodajte crni grah iz limenke, bijeli grah i slatki kukuruz. Začinite solju, paprom i šećerom po želji.

Napunite paprike mješavinom riže i graha, a na vrh stavite sir cheddar. Pecite na 200 °C / 90 °F otprilike 20 minuta.

Fino nasjeckajte korijandar, dodajte ga u zdjelu s kiselim vrhnjem i miješajte dok se ne sjedine. Začinite sokom limete, solju i paprom. Poslužite punjene paprike s umakom od kiselog vrhnja. Dobar tek!

Plaši li vas nered? Nema potrebe!

Nakon što dođe kraj vašem trenutku za #enjoytogether, ne morate brinuti o prljavom posuđu.
Somat uklanja čak i najtvrdokorniju nečistoću poput masti i zagorjelih dijelova, tako da se vaše posuđe ponovno može jednostavno i savršeno oprati.