Somat Logo

Povrtna paella s tikvicom i patlidžanom

Sastojci
Porcije: 4

  • 100 g maslina
  • 350 g cherry rajčica
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mlada luka
  • 1 luk (crveni)
  • 2 paprike (crvene)
  • 1 tikvica
  • 1 patlidžan
  • 250 g riže
  • 2 limuna
  • 1⁄2 č. žl. šafrana
  • 100 ml bijelog vina
  • 300 ml temeljca od povrća
  • 300 g graška
  • sol
  • papar

Pribor:
daska za rezanje, nož, tava za prženje, kuhača

Ocijedite masline. Prepolovite cherry rajčice, sitno nasjeckajte češnjak, a mladi luk narežite na tanke kriške. Narežite crveni luk, papriku, tikvicu i patlidžan u komadiće veličine oraha.

Dodajte malo maslinovog ulja u tavu za prženje i sotirajte češnjak, luk, paprike, tikvicu i patlidžan na srednjoj temperaturi približno. 4 – 6 minuta.

Dodajte rižu u tavu, dobro promiješajte kako bi se izmiješala s ostatkom i nastavite sa sotiranjem približno 1 – 2 minute.

Narežite limun na tanke kriške.

Dodajte šafran u tavu, dobro promiješajte kako bi se izmiješao s ostatkom i nastavite sotirati približno 1 – 2 minute.

Deglazirajte bijelim vinom. Dodajte taman toliko temeljca od povrća da prekrije sastojke. Začinite prema želji solju i paprom. Pustite da sve zavrije, a zatim smanjite do laganog vrenja i kuhajte otprilike 15 – 20 minuta dok riža ne bude al dente. Povremeno promiješajte.

Nježno umiješajte kriške limuna, rajčice, masline, mladi luk i grašak. Nastavite sotirati približno 5 – 6 minuta. Dobar tek!

Plaši li vas nered? Nema potrebe!

Nakon što dođe kraj vašem trenutku za #enjoytogether, ne morate brinuti o prljavom posuđu.
Somat uklanja čak i najtvrdokorniju nečistoću poput masti i zagorjelih dijelova, tako da se vaše posuđe ponovno može jednostavno i savršeno oprati.