Somat Logo

Pileća krilca s okusom roštilja

Sastojci
Porcije: 4

  • 1 češanj svježeg češnjaka
  • 2 1⁄2 limete (raspodijeljeno tijekom pripreme)
  • 1 čili papričica
  • 20 g korijandra (raspodijeljeno tijekom pripreme)
  • 500 g pilećih krilaca
  • 6 č. žl. maslinovog ulja (raspodijeljeno tijekom pripreme)
  • 200 ml umaka za roštilj
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • sol 
  • papar 
  • šećer
  • paprika

Pribor:
nožić za ljuštenje korice agruma, cjedilo za agrume, pećnica, daska za rezanje, nož, hvataljke, vrećica za zamrzavanje, pladanj za pečenje, papir za pečenje, mala zdjela

Zagrijte pećnicu na 180 °C / 250 °F. Protisnite češnjak i uklonite zelene izdanke. Naljuštite koricu limete i iscijedite je. Fino nasjeckajte češnjak, čili i korijandar.

Začinite piletinu solju i paprom.

U velikoj vrećici za zamrzavanje pomiješajte češnjak, čili, sok limete, koricu limete, polovicu korijandra, maslinovo ulje i umak za roštilj s piletinom sve dok se dobro ne sjedine. Začinite solju, paprom, šećerom i paprikom.

Uklonite pileća krilca iz vrećice za zamrzavanje i otresite višak tekućine. Stavite pileća krilca na obloženi pladanj za pečenje i pecite ih otprilike 25 – 30 minuta na 180 °C / 350 °F dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Okrenite krilca kad istekne polovica vremena predviđenog za pečenje.

Iscijedite limetu. U manjoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje, preostali korijandar, sok limete, sol, papar, šećer i maslinovo ulje.

Uživajte u svježem umaku s pilećim krilcima.

Plaši li vas nered? Nema potrebe!

Nakon što dođe kraj vašem trenutku za #enjoytogether, ne morate brinuti o prljavom posuđu.
Somat uklanja čak i najtvrdokorniju nečistoću poput masti i zagorjelih dijelova, tako da se vaše posuđe ponovno može jednostavno i savršeno oprati.