Somat Logo

Makroni od kokosa

Sastojci
Porcije: 20

  • 200 g sjeckanog kokosa
  • 4 bjelanjka
  • 200 g šećera
  • 1 č. žl. ekstrakta vanilije
  • 1⁄4 č. žl. soli
  • 100 g čokolade

Pribor:
lim za pečenje, pećnica, plastična folija, velika zdjela, papir za pečenje, mali lonac, mala zdjela

Zagrijte pećnicu na 170 °C / 350 °F. Ravnomjerno rasporedite drobljeni kokosov orah preko lima za pečenje i pecite u pećnici otprilike 4 minute ili dok ne poprimi zlatno smeđu boju.

U velikoj posudi istucite bjelanjke, šećer, ekstrakt vanilije i sol. Dodajte prepečeni kokos i sjedinite. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite je u hladnjak na približno sat vremena.

Mješavinu kokosa oblikujte u 20 malih loptica i rasporedite ih preko lima za pečenje na koji je položen papir za pečenje. Prebacite ih u pećnicu na temperaturu od 170 °C / 350 °F i pecite približno 15 minuta. Makroni bi trebali biti blago smeđe boje i još uvijek donekle mekani. Izvadite ih iz pećnice i stavite na stranu da se ohlade.

Prelomite čokoladu i rastopite je u vatrostalnoj posudi postavljenoj iznad lonca s kipućom vodom. Pažljivo uklonite makrone s papira za pečenje i djelomično ih umočite u čokoladu. Stavite ih na papir za pečenje kako bi se sušili približno sat vremena – dobar tek!

Plaši li vas nered? Nema potrebe!

Nakon što dođe kraj vašem trenutku za #enjoytogether, ne morate brinuti o prljavom posuđu.
Somat uklanja čak i najtvrdokorniju nečistoću poput masti i zagorjelih dijelova, tako da se vaše posuđe ponovno može jednostavno i savršeno oprati.