Somat Logo

Klasični tiramisu

Sastojci
Porcije: 6

  • 250 g sira mascarpone
  • 250 g piškota
  • 2 jaja
  • 60 g šećera u prahu
  • 100 ml espressa
  • 3 č. žl. amaretta
  • 1 č. žl. tamne čokolade
  • 1 č. žl. nezaslađenog kakaa u prahu, sol

Pribor:
velika posuda, ručni mikser s mlatilicama, gumena lopatica (špatula), posuda za pečenje, plosnati ribež s malim rupicama, sitno sito

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite žumanjke s malo šećera u prahu dok smjesa ne postane blijeda i pahuljasta. Dodajte amaretto i mascarpone. Tucite sve dok smjesa ne postane glatka.

Istucite bjelanjke s prstohvatom soli sve dok se na mlatilici miksera ne pojave zgusnuti vrhovi smjese. Polako mlatilicom umiješajte preostali šećer u prahu. Pažljivo umetnite istučene bjelanjke u kremu od mascarponea.

Sjedinite espresso i preostali amaretto u plitkoj posudici. Kratko uronite piškote u mješavinu espressa, a zatim poslažite natopljene piškote na dno posude za posluživanje. Pokrijte slojem kreme od mascarponea, a po vrhu prelijte tankim slojem naribane čokolade.

Ponavljajte postupak nanošenja slojeva dok ne upotrijebite sve sastojke. Završite slojem kreme od mascarponea, fino naribane čokolade i nezaslađenim kakaom u prahu. Stavite u hladnjak na barem 3 sata prije posluživanja. Dobar tek!

Plaši li vas nered? Nema potrebe!

Nakon što dođe kraj vašem trenutku za #enjoytogether, ne morate brinuti o prljavom posuđu.
Somat uklanja čak i najtvrdokorniju nečistoću poput masti i zagorjelih dijelova, tako da se vaše posuđe ponovno može jednostavno i savršeno oprati.