Somat Logo

Keksi od cimeta u obliku zvjezdica

Sastojci
Porcije: 10

  • 600 g badema (mljevenih)
  • 525 g šećera u prahu (raspodijeljeno tijekom pripreme)
  • 2 č. žl. cimeta
  • 4 jaja (raspodijeljeno tijekom pripreme)
  • 2 č. žl. amaretta (po želji)

Pribor:
stolni mikser ili ručni mikser s mlatilicama, pećnica, kist za premazivanje tijesta, lim za pečenje, plastična folija, papir za pečenje, kalupi za kekse u obliku zvijezde, valjak za tijesto

Zagrijte pećnicu na 150 °C / 300 °F. Dodajte mljevene bademe, dio šećera u prahu i cimet u stolni mikser.

Odvojite bjelanjak od žumanjka kod dijela jaja. Dodajte bjelanjak i amaretto u stolni mikser i tucite dok mješavina ne postane glatka.

Kako biste napravili smjesu od bjelanjka i šećera, odvojite bjelanjak od žumanjka kod preostalih jaja. Dodajte bjelanjak i preostali šećer u prahu u čistu zdjelu miksera. Tucite dok se na mlatilici miksera ne pojave zgusnuti vrhovi smjese.

Razvaljajte tijesto između malo plastične folije kako biste izbjegli lijepljenje. Koristeći kalup za kekse, izrežite kekse u obliku zvijezde i prebacite ih na obloženi list za pečenje. Premažite smjesom od bjelanjaka i šećera i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 °C / 300 °F otprilike 15 – 20 minuta.

Plaši li vas nered? Nema potrebe!

Nakon što dođe kraj vašem trenutku za #enjoytogether, ne morate brinuti o prljavom posuđu.
Somat uklanja čak i najtvrdokorniju nečistoću poput masti i zagorjelih dijelova, tako da se vaše posuđe ponovno može jednostavno i savršeno oprati.