Somat Logo

Janjeća rebrica s koricom od pistacija i palentom s ružmarinom

Sastojci
Porcije: 4

  • 1 luk kozjak (ljutika)
  • 60 g maslaca
  • 50 g pistacija
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 1 č. žl. senfa
  • 5 č. žl. maslinova ulja
  • 1⁄2 č. žl. cijelog muškatnog oraščića (raspodijeljeno tijekom pripreme)
  • 250 g zelenih maslina

  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 3 grančice ružmarina (listovi)
  • 60 g palente
  • 25 g parmezana
  • 1 kg janjećih kotleta
  • sol papar

Pribor:
daska za rezanje, nož, tava za prženje, kuhača, električna sjeckalica, velika zdjela, plosnati ribež s malim rupicama, plastična folija, lonac za pirjanje, mutilica, pećnica, vatrostalna tava za prženje

Fino nasjeckajte ljutiku.

Sotirajte ljutiku na maslacu približno 3 – 5 minuta, sve dok ne postane napola prozirna.

Grubo nasjeckajte pistacije električnom sjeckalicom.

U velikoj zdjeli pomiješajte pistacije, krušne mrvice, jaje, senf, ljutiku i maslinovo ulje. Dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.

Koristeći plosnati ribež s malim rupicama, naribajte muškatni oraščić u mješavinu pistacija. Začinite prema želji solju i paprom. Dobro promiješajte.

Stavite mješavinu pistacija na veliki komad plastične folije. Oblikujte ga u cilindrični oblik i čvrsto omotajte. Prebacite u hladnjak i ostavite da očvrsne.

Grubo nasjeckajte zelene masline.

Dodajte pileći temeljac i listiće ružmarina u lonac za pirjanje na srednjoj temperaturi i začinite solju i paprom. Naribajte muškatni oraščić u lonac i pustite da zavrije.

Dodajte palentu i neprestano miješajte dok se mješavina ne zgusne.

Umiješajte masline i naribajte parmezan. Dobro promiješajte dok se smjesa ne sjedini i odložite po strani.

Zagrijte pećnicu na 180 °C (150 °F). U vatrostalnoj tavi za prženje zagrijte malo maslinova ulja i sotirajte janjetinu na srednje visokoj temperaturi približno 3 – 5 minute sa svake strane. Začinite prema želji solju i paprom. Izvadite smjesu pistacija iz plastične folije. Ravnomjerno rasporedite po janjetini. Stavite tavu za prženje u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite na temperaturi od 180 °C (350 °F) otprilike 10 – 15 minuta. Poslužite s palentom - dobar tek!

Plaši li vas nered? Nema potrebe!

Nakon što dođe kraj vašem trenutku za #enjoytogether, ne morate brinuti o prljavom posuđu.
Somat uklanja čak i najtvrdokorniju nečistoću poput masti i zagorjelih dijelova, tako da se vaše posuđe ponovno može jednostavno i savršeno oprati.