Somat Logo

Gazpacho s pečenom paprikom

Sastojci
Porcije: 2

  • 2 crvene paprike
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 luka kozjaka (ljutike)
  • 1⁄2 krastavca
  • 300 g rajčica
  • 2 č. žl. bijelog balzamskog octa
  • 2 č. žl. balzamskog octa
  • 1 č. žl. šećera
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol 
  • papar
  • bosiljak (za ukrašavanje) maslinovo ulje (za posipanje)
  • dimljena paprika u prahu (za posipanje)

Pribor:
pećnica, lim za pečenje, daska za rezanje, nož, nož za guljenje, zdjela (velika), mikser

Zagrijte pećnicu na 250 °C / 480°F. Stavite paprike na lim za pečenje, prebacite u pećnicu i pecite na 250 °C / 480 °F približno 20 minuta. Izvadite paprike iz pećnice, ostavite ih da se ohlade, a zatim ih ogulite i uklonite sjemenke.

U međuvremenu ogulite češnjak, ljutike i krastavac i sitno ih narežite. Sitno nasjeckajte rajčicu. Stavite sve sastojke narezane na kockice u veliku zdjelu zajedno s pečenim mesom paprike. Dodajte bijeli balzamski ocat, balzamski ocat i šećer. Začinite solju po želji i pustite da odstoji približno 30 minuta.

Dodajte sve sastojke u zdjelu, a maslinovo ulje u mikser. Miksajte sve dok masa ne postane glatka. Začinite solju i paprom prema ukusu. Prebacite u hladnjak i ostavite da se hladi približno sat vremena. Na vrh stavite kap ulja, po ukusu začinite dimljenom paprikom u prahu i ukrasite listovima bosiljka.

Plaši li vas nered? Nema potrebe!

Nakon što dođe kraj vašem trenutku za #enjoytogether, ne morate brinuti o prljavom posuđu.
Somat uklanja čak i najtvrdokorniju nečistoću poput masti i zagorjelih dijelova, tako da se vaše posuđe ponovno može jednostavno i savršeno oprati.