Somat Logo

Domaća zlatna granola s jogurtom

Sastojci
Porcije: 4

  • 100 g lješnjaka
  • 50 g manga (osušenog)
  • 30 g grožđica
  • 50 g marelica (osušenih)
  • 150 g zobenih pahuljica
  • 1 č. žl. smeđeg šećera
  • 50 ml orahova ulja
  • 50 ml javorova sirupa
  • 400 g jogurta (grčkog)
  • 200 g bobica (npr. malina, kupina, borovnica, crvenog ribiza)
  • cimet za posluživanje 
  • javorov sirup za posluživanje
  • sol

Pribor:
pećnica, daska za rezanje, nož, velika zdjela, kuhača, lim za pečenje, masni papir za pečenje ručnici, velika neprijanjajuća tava za prženje

Zagrijte pećnicu na 180 °C / 355 °F. Grubo nasjeckajte lješnjake, mango, grožđice i marelice.

U velikoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, sušeno voće, lješnjake, smeđi šećer, orahovo ulje, prstohvat soli i javorov sirup. Dobro promiješajte.

Ravnomjerno rasporedite granolu na lim za pečenje (po potrebi podložite lim). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 180 °C / 355 °F otprilike 15 – 20 minuta. Pustite da se ohladi.

U čašu u slojevima stavite jogurt i granolu. Na vrh stavite bobice. Ako želite slađi okus, poslužite uz javorov sirup i cimet. Dobar tek!

Plaši li vas nered? Nema potrebe!

Nakon što dođe kraj vašem trenutku za #enjoytogether, ne morate brinuti o prljavom posuđu.
Somat uklanja čak i najtvrdokorniju nečistoću poput masti i zagorjelih dijelova, tako da se vaše posuđe ponovno može jednostavno i savršeno oprati.