Somat Logo

Američka salata od krumpira

Sastojci
Porcije: 6

  • 1 kg mladih ili crvenih krumpira
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 5 krastavaca kornišona ili malih ukiseljenih krastavaca
  • 2 luka kozjaka (ljutike)
  • 5 rotkvica
  • 20 g estragona
  • 20 g peršina plosnatih listova
  • 20 g vlasca, više ako vam je potrebno za ukrašavanje
  • 2 č. žl. zrnatog senfa
  • 2 č. žl. senfa Dijon 
  • 3 č. žl. jabučnog octa
  • 1⁄2 č. žl. šećera
  • sol
  • papar

Pribor:
1 veliki lonac, daska za rezanje, nož, velika posuda za miješanje, mjerna šalica

Kuhajte krumpire u slanoj vodi dok ne omekšaju. Prenesite ih u ledenu kupku kako bi se ohladili nekoliko minuta, zatim ih iscijedite i osušite tapkanjem. Krumpire (ovisno o veličini) narežite na polovice ili četvrtine i stavite ih u veliku posudu.

Pažljivo narežite kornišone na kockice, nasjeckajte ljutiku, a rotkvice prepolovite pa narežite na kriške; grubo nasjeckajte začine. Dodajte kornišon, ljutiku, rotkvicu i začine u zdjelu.

Pomiješajte maslinovo ulje, senf, ocat i šećer.

Dodajte pola preljeva na krumpire i odložite. Okusite i po želji dodajte još preljeva, soli i papra. Ukrasite malom količinom sjeckanog vlasca. Dobar tek!

Plaši li vas nered? Nema potrebe!

Nakon što dođe kraj vašem trenutku za #enjoytogether, ne morate brinuti o prljavom posuđu.
Somat uklanja čak i najtvrdokorniju nečistoću poput masti i zagorjelih dijelova, tako da se vaše posuđe ponovno može jednostavno i savršeno oprati.