Somat Logo

Ravioli sa špinatom i ricottom

Sastojci
Porcije: 4

  • 300 g tijesta za tjesteninu 
  • 200 g špinata 
  • 250 g sira ricotta 
  • 100 g naribanog sira Pecorino 
  • 50 g pinjola 
  • 2 žumanjka 
  • sol 
  • papar

Pribor: sito, mali lonac za pirjanje, daska za rezanje, nož, velika zdjela, kuhača, stroj za izradu tjestenine, valjak za tijesto, kist za tijesto, rezač tjestenine, veliki lonac za pirjanje, zaimača s rupicama

Blanširajte špinat otprilike 3 – 4 min u vodi koja lagano vri. Ocijedite i istisnite vodu iz špinata.

Sitno nasjeckajte pinjole i blanširani špinat.

Pomiješajte špinat, pinjole, žumanjak i sireve pecorino i rikota. Obilno posolite i popaprite.

Tijesto za tjesteninu prerežite napola. S pomoću valjka za tijesto na površini posipanoj brašnom ili s pomoću stroja za izradu tjestenine istanjite obje polovice što je tanje moguće te ih narežite na trakice dimenzija 5 cm x 40 cm.

Drugi žumanjak pomiješajte s malo vode te njime premažite pola trakica tijesta za tjesteninu.

Potom žlicu punjenja stavite na otprilike svakih 5 cm trakica tjestenine koje ste prethodno premazali premazom od jaja.

Nakon toga prekrijte punjenje jednom od trakica iz druge polovice razvaljanog tijesta te prstima čvrsto pritisnite tijesto oko punjenja.

Raviole narežite u kvadratne oblike s pomoću noža ili rezača za tjesteninu.

Potom stavite gotove raviole u kipuću slanu vodu i ostavite da se kuhaju otprilike 4 – 5 min dok ne isplivaju na površinu. Dobro ocijedite i poslužite bez ikakvih dodataka ili uz domaći umak od rajčice.

Strah vas je nereda? Nemojte se bojati!

Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.

Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.