Somat Logo

Cezar salata

Sastojci
Porcije: 4

  • 2 glavice rimske salate 
  • 4 inćuna 
  • 3 oguljena češnja češnjaka 
  • 80 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja 
  • 1 baget 
  • 2 žlice umaka Worcestershire 
  • 2 žlice majoneze 
  • 2 iscijeđena limuna 
  • 2 čajne žličice senfa Dijon 
  • 100 g naribanog parmezana (za više koraka) 
  • sol 
  • papar

Pribor: sjeckalica ili multipraktik, kist za tijesto, grill tava ili roštilj, daska za rezanje, nož

Inćune, oguljeni češnjak, ulje, sol i papar ubacite u sjeckalicu ili multipraktik te usitnjavajte sve dok ne nastane glatka masa.

Zagrijte grill tavu ili roštilj na vatri srednjeg do jakog intenziteta. Prerežite listove rimske salate napola po dužini; prerežite baget napola te opet prerežite napola po dužini. Kistom premažite prerezanu stranu rimske salate i kruha s malo smjese s inćunima.

Listove rimske salate i kruh postavite na tavu ili roštilj tako da narezana strana bude okrenuta prema dolje te ostavite da se peče 1 – 2 minute ili dok se ne pojave tragovi žara. Za to vrijeme dodajte umak Worcestershire, majonezu, iscijeđeni limun, senf i malo naribanog parmezana u ostatak smjese s inćunima te usitnjavajte otprilike 2 minute s pomoću sjeckalice ili multipraktika dok ne nastane glatka smjesa. Prema potrebi ili ukusu posolite i popaprite.

Listove rimske salate i kruh poslužite cijele ili ih narežite na široke trake. Poškropite umakom za cezarovu salatu ili umak dodajte žlicom prema ukusu te posipajte preostalim parmezanom.

Strah vas je nereda? Nemojte se bojati!

Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.

Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.